„Wykorzystanie mięsa owiec ras rodzimych w przetwórstwie” w terminie 04 – 06.10.2024 r.

wpis w: Aktualnosci2 | 0

Zaproszenie do udziału w warsztatach pn.:

„Wykorzystanie mięsa owiec ras rodzimych w przetwórstwie” w terminie 04 – 06.10. 2024 r.

Organizatorem operacji jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 w zakresie SIR Plan Operacyjny na lata 2024–2025.

Celem operacji jest podniesienie wiedzy grupy docelowej, tj. mieszkańcy obszarów wiejskich, rolników, przedstawiciele instytucji doradczych oraz osób zainteresowane tematem w zakresie hodowli ras rodzimych owiec, przetwarzania i sprzedaży mięsa pozyskanego z tych ras w ramach sprzedaży bezpośredniej, RHD, MLO oraz skracania łańcucha dostaw. Podniesienie świadomości na temat znaczenia żywności wysokiej jakości. Dzięki warsztatom uczestnicy wykorzystają zdobytą wiedzę w swoich gospodarstwach rolnych, przedsiębiorstwach na obszarach wiejskich, oraz będą inspirować innych do podjęcia podobnej działalności.

Osoby wyrażające chęć udziału w warsztatach proszone są o wypełnienie oraz własnoręczne podpisanie karty zgłoszeniowej i złożenie jej do 27 września 2024 r. do godziny 12.00 do Sekcji Wiejskiego Gospodarstwa Domowego i Agroturystyki w PODR Szepietowo (pokój nr. 29), bądź  przesłanie zeskanowanego zgłoszenia na e-mail: bpulawska@odr-szepietowo.pl (decyduje data wpływu).

Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o zakwalifikowaniu się do udziału w przedsięwzięciu zdecyduje kolejność zgłoszeń.

Szczegółowe informacje można uzyskać w PODR Szepietowo.

Osoba do kontaktu: Beata Puławska tel. 86 275 89 29, e-mail: bpulawska@odr-szepietowo.pl

formularz zgłoszeniowy

regulamin uczestnictwa

Beata Puławska

PODR Szepietowo