Zaproszenie na IV Ogólnokrajową konferencję PSPO na temat śruty rzepakowej

wpis w: Aktualnosci2 | 0
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w
                        IV Ogólnokrajowej konferencji PSPO na temat
                        śruty rzepakowej pt. „Śruta rzepakowa jako
                        realna alternatywa dla importu śruty sojowej.
                        Możliwości zwiększenia wykorzystania pasz
                        rzepakowych w żywieniu trzody chlewnej”, która
                        odbędzie się 4 listopada 2020 r. w kooperacji z
                        TopAgrar.
W tym szczególnych czasie zdecydowaliśmy
                        się na wykorzystanie bezpiecznej zarówno dla
                        prelegentów, jak i uczestników formuły on-line
                        na platformie ZOOM.
REJESTRACJA
Patronat Honorowy
Patronat Merytoryczny
Program konferencji: 14.00 Rozpoczęcie
                        konferencji - Karol Bujoczek, redaktor naczelny
                        top agrar Polska 14.00 - 14.15 Otwarcie
                        konferencji i powitanie uczestników - Mariusz
                        Szeliga, Prezes Polskiego Stowarzyszenia
                        Producentów Oleju - Juliusz Młodecki, Prezes
                        Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i
                        Roślin Białkowych 14.15 – 14.30 Aktualna
                        sytuacja na rynku produktów przerobu rzepaku w
                        Polsce i Europie - Adam Stępień, Dyrektor
                        Generalny Polskiego Stowarzyszenia Producentów
                        Oleju 14.30 – 15.10 Pasze rzepakowe – praktyczne
                        aspekty zastosowania w żywieniu trzody chlewnej
                        - dr inż. Tomasz Schwarz, Uniwersytet Rolniczy w
                        Krakowie - dr inż. Anita Zaworska-Zakrzewska,
                        Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu 15.10 –
                        15.30 Fizjologiczne podstawy wykorzystania
                        rzepaku w żywieniu świń - prof. dr hab. Anna
                        Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie 15.30
                        – 15.50 Dyskusja z prelegentami 15.50 – 16.55
                        Debata ekspercka – moderacja Karol Bujoczek,
                        redaktor naczelny top agrar Polska - Radosław
                        Stasiuk, Wiceprezes Polskiego Stowarzyszenia
                        Producentów Oleju - dr inż. Tomasz Schwarz,
                        Uniwersytet Rolniczy w Krakowie - prof. Daniel
                        Korniewicz, ekspert ds. żywienia trzody
                        chlewnej, Cargill - Grzegorz Chrostowski,
                        zarządzający fermami trzody chlewnej - Mariusz
                        Nackowski, zarządzający fermami trzody chlewnej
                        16.55 – 17.00 Podsumowanie i zakończenie
                        konferencji